Rasp de schillen van de biologische sinaasappels met een fijne rasp. Pers de sinaasappels en de grapefruit uit. Passeer het sap door een zeef. Zet apart.
Rooster het maanzaad in een droge koekenpan.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de Griekse yoghurt, de olijfolie, 180 gram suiker, het maanzaad, het vanille-extract en driekwart van alle sinaasappelschilrasp. Voeg de eieren toe en klop kort tot een glad mengsel.
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg beetje bij beetje toe aan het beslag, passerend door een zeef.
Vet een cake-vorm in en bestrooi met bloem. Klop het overtallige bloem eruit. Giet het beslag in de vorm en bak in ongeveer 60 minuten gaar.
Neem 100 gram van het sinaasappel-grapefruitsap en 10 gram suiker. Verhit en laat de suiker oplossen. Bewaar de rest van het sap voor gebruik bij de topping.
Prik gaatjes in de cake en schenk de siroop in cake. Laat in de vorm afkoelen.
Meng de poedersuiker, de roomkaas, de resterende kwart van de sinaasappelrasp en een eetlepel sinaasappel-grapefruitsap. Los de cake. Bestrijk de cake met de frosting.
Dit recept is gebaseerd het recept “onweerstaanbare malse cake” van Janneke Vreugdenhil uit NRC.