Doe de quinoa en kurkuma met water en wat zout in een pan. Breng aan de kook. Kook tot de quinoa circa 15 minuten. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
Boen de grapefruit schoon. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruits. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Doe in een bakje. Pak twee bakjes. Knijp in beide bakjes het overgebleven vruchtvlees uit. Rasp een beetje van de schil in één bakje met het sap. Rasp eventueel een beetje limoenschil in ditzelfde bakje.
Meng het bakje met het sap en de schilrasp met de quinoa. Meng in het andere bakje de olijfolie met het grapefruitsap tot een dressing. Doe de sla in een schaal en doe de dressing er doorheen. Meng de kappertjes en de plakjes grapefruit. Goed doorhusselen. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Doe door de salade.
Leg op elk bord de quinoa. Doe erboven de salade. Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de borden.