DKVM

Bladerdeeghapjes met spinazie en witte kaasblokjes

Ingrediënten

Voor vier 6 stuks

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Hak de spinazie in fijne stukken met een koksmes. Doe in een kom. Kluts in een bakje de ei. Giet voor het grootste gedeelte bij de spinazie; Houdt een deel van het ei achter om mee te bestrijken. Laat de kaasblokjes uitlekken (als ze in vocht zaten, tenminste) en doe ze bij de spinazie. Voeg de paprikapoeder, de provençaalse kruiden, de peper en de andere smaakmakers toe. Meng het geel goed door. 

Rek de bladerdeegvellen uit door aan weerszijden er voorzichtig aan te trekken. Pas op dat ze niet scheuren! Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de bladerdeegvellen op het bakpapier. Strooi wat paneermeel op het bladerdeeg en doe een dotje van het spinaziemengsel erop. Vouw de bladerdeeg vanuit de hoeken naar de overzijde dicht tot een pakketje. Bestrijk de pakketjes met ei en bestrooi met sesamzaad.

Doe de bladerdeegpakketjes 20 minuten in de oven.