Snijd de boter in kleine stukjes en laat op kamertemperatuur komen. Klop de boter met de suiker tot een luchtig geheel. Voeg de eieren toe en mix tot een gladde massa. Voeg dan het bakmeel en een snuf zout toe. Klop totdat het een glad beslag is.
Verwarm de oven (Hete lucht 160 graden, gewone oven 175 graden). Vet een bakblik in en stort het beslag erin. Bak de cake af in 60-70 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker droog uit de cake komt, is de cake gaar.
Wel voor een **appel-rozijnencake **een handje rozijnen in kokend water (ben je lekker snel klaar) en dep ze droog. Schil een appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Voeg de rozijnen, de appel en een beetje kaneel of appelgebakkruiden toe als laatste stap toe aan het beslag en mix even mee.
Doe voor een chocoladecake 4 eetlepels cacao in het beslag en voeg gehakte stukjes pure chocolade toe.