Serranoham met granaatappelsalade

Foto afkomstig van Visualhunt

Ik heb wat met granaatappels. De frisse smaak, het zoete, zure en bittere tegelijkertijd vind ik geweldig. De eerste keer dat ik het at was in India. Wat een gedoe om zo'n ding te pellen zeg. Het schijnt makkelijker te kunnen door er met een pollepel op te rammen. Toen ik dit receptje wilde gaan maken waren granaatappels nergens te koop. Ik heb werkelijk stad en land afgelopen. Niet gevonden, totdat ik hem weken later opeens tegen kwam in een supermarkt.

Bereiding

Ontvlies de sinaasappelpartjes. Tip: gebruik een klein gekarteld mes, een zogeheten worst- en tomatenmesje, daarmee gaat het echt geweldig! Knijp het overblijfsel uit en vang het sap op in een kommetje. Meng de sinaasappelsap met een beetje limoensap. Voeg wat olie toe zodat je een mooie dressing krijgt en voeg een klein beetje honing toe.

Besprenkel de rucola met de dressing (zorg ervoor dat je niet teveel dressing gebruikt). Leg de serranoham decoratief op een bord. Dresseer de sla eromheen. Leg de sinaasappel- en granaatappelpartjes eromheen.